
FOREDRAG & WORKSHOPS
Jeg holder foredrag, workshops og fordybelsesdage i de emner, jeg underviser i på min egen og andre uddannelser. Formatet kan tilpasses. Prisen afhænger af tidsramme, hvor i landet og hvor mange deltagere der er. Kontakt mig, hvis du er interesseret i et samarbejde.
Man siger at ens første arbejde er definerende for et fremtidigt arbejdsliv. Mit første job var at hjælpe blinde, som gik til ridning på rideskolen, hvor jeg brugte al min tid. Jeg trak hesten eller sad bag ved og havde tøjlerne. Det var et job uden mange ord, men det lærte mig om selv- og samregulering, kropsbevidsthed og facilitering. Mit andet job som 15 årig var som lektiehjælp for en udviklingshæmmet pige, som kun forstod mig, hvis jeg havde delvis øjenkontakt, gestikulerede og talte langsomt. Som 18 årig blev jeg lærervikar på en lokal skole. Fra jeg var 20 år begyndte jeg at undervise i dans og fortsatte til jeg var 36, hvor jeg stoppede min professionelle dansekarriere. Jeg har undervist i Italien, Frankrig, England, Polen, USA, Spanien, Tyskland, Schweiz og hele Skandinavien. Jeg har siden undervist rigtig meget i yoga, somatisk fri bevægelse og de seneste år også i kropsterapi, kropslige signaler, Polyvagalteori, kropshukommelse og formative mønstre. Begge mine forældre er lærere og undervisning og kommunikation føles lige så naturligt, som at trække vejret for mig. Det har dog altid primært interesseret mig, hvis kroppen var omdrejningspunkt for læringen. Et princip som lever i al min undervisning. Kropsforankret formidling tror jeg er en præmis for, at læring kan lande i modtagernes kroppe - ikke kun deres frontallapper. Især når emnet handler om kroppen.
Foredrag og workshops kan skræddersyes til formålet eller virksomheden.
EKSEMPLER PÅ FOREDRAG & WORKSHOPS
-
Jeg tilbyder en letforståelig, praksisorienteret og grundig indføring i Stephen Porges Polyvagalteori og det traumeinformerede perspektiv. Polyvagalteorien er langsomt ved at revolutionere, hvordan vi ser på traumer og kroppens evne til at komme sig. Den beskriver sammenhænge mellem vores ubevidste, selvstyrende nervesystem og social adfærd. Vi gennemgår de forskellige fysiologiske tilstande og berører hvilke traumereaktioner, der kan være forbundet med dysregulering af det autonome nervesystem. Lær om frystilstand og de underreagerende og pleasende tilstande forbundet med den Dorsale del af Vagusnerven som ofte er overaktiv hos mennesker med komplekse traumer. Få basal viden og neuroanatomi og fysiologi forbundet med begreber som neuroception og det sociale engageringssystem. Der vil være lettilgængelige øvelser til at stimulere selv- og samregulering via det sociale nervesystem.
-
På denne temadag får du en indføring i Polyvagalteorien og sammenhængen mellen det autonome nervesystem, traumer og social adfærd. Du lærer om vagusnerven, neuroception og om, hvordan det sociale nervesystem er opbygget og fungerer baseret på erfaring. Undervejs præsenteres du for konkrete øvelser til selv- og samregulering. Vi berører traumerespons og blandingstilstande som frys og fawn, samt træner bevidsthed om kropslige sansninger forbundet med tilstandene via øvelser og guidede meditationer. For alle.
-
(kan være over flere dage)
En introduktion til kroppens mere subtile sprog. Jeg deler af min viden om og erfaring med sammenhænge mellem traumer og kropslige tilstande i nervesystem og væv. Mit speciale er indenfor den blide kropsterapi, det traumeinformerede og sammenhænge mellem kropslige signaler, adfærd & tilstande. Jeg tilbyder en nuanceret, holistisk, ressourceorienteret forståelse af kroppen, udvikling, traumer og nervesystemet. Min undervisning er funderet i nyere traume- og neuroforskning og sansebaseret praksis, hvor viden får lov at afprøves og inviteres til at lande i kroppen.
På denne dag berører og udforsker vi :det traumeinformerede perspektiv.
intro til Polyvagalteorien, som beskriver sammenhængen mellem vores autonome nervesystem, traumer og social adfærd (Stephen Porges)
intro til bindevæv, kroppens formative mønstre og vævshistorie.
intro til somatisk perspektiv på differentiering og projektion - at bebo sin krop.
Hvordan sanser jeg?
øvelser i selv – og samregulering for dig selv og i mødet med klienter. Vi udforsker bl.a. dette via briksarbejdet.